Tuesday, February 28, 2012

Sighisoara Blues Festival 2012 - Day Two

Dupa primul episod al festivalului de blues de la Sighisoara, care i-a avut protagonisti pe Sameul James si legendarul Johnny Winter a urmat si a doua seara. Asa cum bine ne-au obisnuit organizatorii acestui festival, de vreo cateva editii incoace, seara de vineri este consacrata artistelor, astfel freaky friday devine "Ladies Night".
Gheata a fost sparta de catre recitalul Samathei Fish. Cu o tinuta red, blondie & sexy, ne asteptam cu totii sa fie un show clasic, fara prea multe artificii. Suprinderea a venit in primele 30 de secunde ale primei piese care a inceput agresiv cu un solo (+overdrive) incendiar ca sa nu mai vorbim de vocea extraordinara a artistei (o combinatie interesanta intre Duffy si Amy Winehouse). !Aplauze!. As putea sa spun ca la primul look "the devil wears Fender". Publicul a fost realmente vrajit in momentul in care artista a interpretat piesa "I put a spell on you", intr-un mod cu totul si cu totul original, aproape teatral, as zice. Dar... nu mai continui atata cu povestile si va las sa savurati unul din clipurile filmate din randul XI.


 Spre finalul recitalului artista a avut o interventie simpatica si a coborat in public urcandu-se pe scaunele din primele randuri, spre bucuria si delirul spectatorilor de sex masculin, sigur... nici nu mai spun de solo-ul de pe chitara care a fost extraordinar.

Dupa spectacol, intre sute de fani care au asaltat-o pe artista am reusit cu greu sa schimb doua vorbe cu aceasta si impreuna cu Vali "Sir Blues" Racila am facut si cateva poze.
Iata ca a sosit vremea si celui de-al doliea recital, dupa o scurta pauza de 15-20 de minute in care ne-am tras rasuflarea cu un pahar de vin/bere/coniac. Si daca tot am ajuns sa spun despre pauzele dintre spectacole, as vrea sa mentionez ca e o idee foarte draguta, ai ocazia sa intalnesti foarte multa lume interesanta, sa schimbi pareri legate de muzica, sa achizitionezi cd-uri si chiar sa povestesti cu artistii.

Al doilea spectacol a purtat marca Shakura S'Aida. Mi-este foarte greu sa scriu, deoarece show-ul a fost impecabil. Tinuta artistei a fost extravaganta, i-as spune "red swan". Cu niste miscari lascive, a interpretat piesele excelent. Cu o voce aspra uneori, fina alteori, Shakura a dominat publicul din prima secunda pana la ultima, la modul cel mai placut posibil. As mai vrea sa mentionez ca si trupa ei a fost pe masura, in special chitarista - Donna Grantis, care la numai 22 de ani are o lista intreaga de premii (tot unul si unul) in palmares, care, de asemenea, are si o formatie de blues-jazz-rock si care a hipnotizat publicul cu niste solo-uri extraordinare, spre finalul spectacolului (la bis) strecurand si o bucatica din binecunoscutul intro al piesei Voodoo Chile a lui Jimi Hendrix (pe pedala wah-wah). 
Mai jos am postat doua dintre fotografiile mai picante ale recitalului.

0 comentarii:

Post a Comment