Music

Mai jos sunt descrise sectiunile acestui site artisti, piesa zilei, instrumente muzicale, festivaluri & concerte, noutati, carti.
Artisti [A-Z]
Aceasta sectiune este dedicata muzicienilor care au compus sau interpretat piese apartinand genului muzical blues. O scurta enciclopedie a artistilor ce fac parte din genul blues si subgenurile acestuia (ex. Boogie-woogie · Classic female blues · Country blues · Delta blues · Electric blues · Fife and drum blues · Jump blues · Piano blues · Blues-rock · Jazz blues · Punk blues · Soul blues · lista completa...). Muzicienii nu se pensionează; ei se oprersc din cântat atunci când muzica nu mai face parte din ei. (Louis Armstrong)
Rubrica dedicata tuturor cititorilor acestui blog si ascultatorilor de muzica blues. Scopul este de o melodie pe zi. Unele noi, unele vechi. Uneori va fi o poveste despre melodie, uneori, nu va fi. Dar voi încerca cu toată puterea de a pune o piesa pe zi. Sunt asteptate sugestii, recomandari, propuneri.
    
Muzica blues e uşor de cântat, dar greu de simţit. (Jimi Hendrix)
Un instrument muzical este un obiect utilizat în interpretarea unei compoziții muzicale. Instrumentele muzicale sunt de obicei clasificate în patru mari grupe tradiționale: cu coarde, suflători din lemn, suflători din alamă și instrumente de percuție, la care se adaugă suflători cu structură complexă și instrumentele electronice. Instrumentele muzicale sunt caracterizate de registru și timbru. Rubrica dedicata instrumentelor muzicale mai des intalnite in muzica blues, de la cele aparute in trecutul indepartat pana la ultimele inventii.

Festivaluri & Concerte
Afla cine are show si in ce baruri, pub-uri, cluburi se canta live, care sunt concertele speciale care urmeaza si totul despre festivaluri nationale si internationale de blues, jazz, soul, rock, chiar si folk, etc. Daca stiti mai multe despre acestea va invit, cu mare caldura, sa anuntati si pe acest blog. Let's Blues!

Noutati
Ultimele noutati, picanterii, comunicate, articole, lansari de albume, podcast-uri, bloguri in materie de muzica buna. Ai aflat ceva nou? Aici e locul unde ne poti spune si noua.
Cred că fiecare om are unele cărţi, nu multe, poate cincisprezece, poate douăzeci şi cinci, la care revine mereu, toată viaţa. Numărul acestor cărţi creşte mereu. Una la câţiva ani. Şi pe măsură ce înaintezi în vârstă, tot mai rar adaugi câte o carte în biblioteca. (L.N. 1965). Sa nu ramanem in urma, aceasta sectiune contine carti despre muzica blues, artisti, instrumente muzicale, evenimente.